ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Κουρουμπλής: Από «κόσκινο» όλες οι αθωωτικές αποφάσεις για λαθρεμπορία καυσίμων

Στην αντεπίθεση ο Κουρουμπλής: Από «κόσκινο» όλες οι αθωωτικές αποφάσεις για λαθρεμπορία καυσίμων

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να μεταβεί στον Άρειο Πάγο και να ζητήσει να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί την τελευταία δεκαετία και αφορούν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ελεγχθεί εκ νέου και η υπόθεση του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θόδωρου Κουντούρη.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε ενδελεχείς ελέγχους και έκτακτες επιθεωρήσεις στα δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία, τα οποία εκτελούν πλόες στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι θα διενεργηθούν σε όσα σκάφη έλαβαν πρόσφατα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ή άλλους εξουσιοδοτημένους οργανισμούς.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας είχε ζητήσει χθες, Τετάρτη (20/09/2017) από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παρέμβει, ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις