ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Μήνυση στον Μουζάλα θα υποβάλουν οι δικηγόροι της Σάμου

Προσφυγικό: Μήνυση στον Μουζάλα θα υποβάλουν οι δικηγόροι της Σάμου

«Πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Σάμου να υποβάλει εναντίον του μήνυση, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, εξαιτίας του εγκλωβισμού μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δικηγόροι της Σάμου χαρακτηρίζουν επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Στη σχετική αναφορά τους, μάλιστα, επισημαίνουν: «Με αφορμή την αυξανόμενη ροή των προσφύγων στο νησί μας και κυρίως τα συχνά επεισόδια, τις βιαιοπραγίες, τις εξεγέρσεις αλλά και τους εμπρησμούς, ο Δ.Σ. Σάμου καταγγέλλει για μία ακόμα φορά, την πολιτική της κυβέρνησης και επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό»

Παράλληλα, περιγράφουν ότι στο κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων φιλοξενούνται 2.500 άτομα, «οικογένειες με μικρά παιδιά που στοιβάζονται δίπλα σε σκουπίδια και ακαθαρσίες».

Υπογραμμίζουν δε: «Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του νόμου 4375/2016 (σ.σ. τον οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή), ενώ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος».

Σημειώνεται πως η αναφορά του Δ.Σ. Σάμου έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την επιστολή του δημάρχου Μυτιλήνης, Σπύρου Γαληνού, προς τον κ. Μουζάλα, με την οποία του ζητά την άμεση αποσυμφόρηση του hotspot στη Μόρια, όπου παραμένουν συνολικά 4.330 άτομα, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τη συνολική χωρητικότητα του Κέντρο Φιλοξενίας (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Σχετικές ειδήσεις