ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή: Θεοχαρόπουλος: Παραιτηθείτε! - Κουρουμπλής: Θα κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ

Χαμός στη Βουλή: Θεοχαρόπουλος: Παραιτηθείτε! - Κουρουμπλής: Θα κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν το πρωί της Παρασκευής (22/09/2017) στη Βουλή όπου συζητήθηκαν επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επέκρινε τον κ. Κουρουμπλή, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικές» τις εξελίξεις στο μέτωπο της ρύπανσης και του απέδωσε «ολιγωρία».

Από την πλευρά του ο υπουργός υπογράμμισε πως «βρίσκεται «σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια από τρεις διαφορετικούς φορείς (Δικαιοσύνη, ανεξάρτητο φορέα και υπουργείο)», και πρόσθεσε πως όταν υπάρξουν επίσημα στοιχεία «θα τα ανακοινώσουμε με σεβασμό στον πολίτη».

«Η μόνη που δεν φταίει είναι η κοινωνία των περιοχών. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως «η κριτική που του ασκήθηκε ήταν πολύ αυστηρή», λέγοντας: «Μόνο που δεν είπαν ότι οδηγούσα το πλοίο!».

Θεοχαρόπουλος: «Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί!»

Ωστόσο, τα πνεύματα άναψαν, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας: «Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί!».

«Κύριε Θεοχαρόπουλε δεν έχετε περισσότερη αγωνία και ευαισθησία από εμάς. Σας αναγνωρίζω πως ίσως έχετε την ίδια αγωνία με εμάς όχι περισσότερη», σημείωσε και τον κατηγόρησε ότι δεν ήρθε διαβασμένος στη Βουλή αλλά και δεν τον επισκέφθηκε ποτέ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Θα κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ. Η κοινωνία έχει κρίνει ήδη», συνέχισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε έντονο ύφος.

Σχετικές ειδήσεις