Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ο Κουρουμπλής είπε ψέματα» (pics)

Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ο Κουρουμπλής είπε ψέματα» (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οξύτατη επίθεση εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με τα όσα είχε δηλώσει χθες σχετικά με την ακριβή άφιξη του πλοίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ναυτικής Βοήθειας (EMSA), εξαπέλυσε την Παρασκευή (22/09/2017) από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «συστηματικά ψεύδη».

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr τα έγγραφα που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο υπουργός Ναυτιλίας απέκρυψε τον πραγματικό χρόνο αύξησης του σκάφους στο Πέραμα.

«Έγινε όλη η φασαρία για τoν EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε. Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε σε έντονο ύφος: «Για την καταστροφή έχει ευθύνη προσωπικά ο Υπουργός και ο Υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα».

PHOTO GALLERY