ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Πριν τις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Γεννηματά: Πριν τις 5 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Την αναγκαιότητα να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά στις 5 Νοέμβρη και σίγουρα όχι αργότερα, καθώς «τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε αυτόν τον τόπο για να ασχολούμαστε εμείς επί μακρόν με τα εσωτερικά μας», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στον Πύργο της Ηλείας, το βράδυ της Κυριακής (24/9).

«Η νέα αλλαγή ξεκίνησε, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια υπογράμμισε ότι «εμείς θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στις 5 του Νοέμβρη και δεν πρέπει να πάμε μετά τις 5 του Νοέμβρη» και προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις, για αυτό πρέπει να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε στην εκλογή των νέων οργάνων, διότι το στοίχημα είναι η ενιαία λειτουργία, και το αξιόμαχο της παράταξης».

Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τα ψευτοδιλήμματα», διότι όπως υπογράμμισε, «αυτό που έχει τώρα σημασία είναι ο νέος ενιαίος φορέας να λειτουργεί αυτόνομα, με εκλεγμένο πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα, όχι διευθετήσεις κορυφής, όχι συνεννοήσεις των ελίτ».

Σχετικά με την Κεντροαριστερά, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «είναι κινηματική διαδικασία, είναι υπόθεση των προοδευτικών πολιτών και δεν είναι υπόθεση των προέδρων και των επικεφαλής», αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αν αυτό το εγχείρημα αποκτήσει δυναμική το επόμενο διάστημα και υπάρξει και η κατάλληλη ώσμωση μεταξύ μας και εμπιστοσύνη, τότε θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας και θα τις πάρουμε εμείς για το κόμμα μας και κανένας άλλος δεν θα αποφασίσει για μας».

Σχετικές ειδήσεις