ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε Ντάισελμπλουμ: Οι εταίροι να τηρήσουν την υποχρέωση για ελάφρυνση του χρέους

Παυλόπουλος σε Ντάισελμπλουμ: Οι εταίροι να τηρήσουν την υποχρέωση για ελάφρυνση του χρέους

Μηνύματα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι θα πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, από τη στιγμή που και η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δικές της, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Eurogroup, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, επισημαίνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η ΕΕ το δικό της Νομισματικό Ταμείο, τόνισε.

Αναφερόμενος στη στάση που κράτησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ρόλος του ήταν πάντα πολύ δημιουργικός, κυρίως καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, και αυτό είναι κάτι που, όπως ανέφερε, αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, καλώντας να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup στάθηκε στη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην οικονομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις