ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση: Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Σε διψήφιο αριθμό διατηρεί η Νέα Δημοκρατία την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πρώτη, στη πρόθεση ψήσου, με 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της κυβέρνησης, ενώ στην τρίτη θέση έχει ανέλθει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την βουλή να εμφανίζεται ως πεντακομματική.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Γενική εκτίμηση της κατάστασης

Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

dhmosko 1

Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

dhmosko 2

Εκτίμηση αισιοδοξίας

Στην ερώτηση αν μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.

dhmosko 3

Ζητήματα επενδύσεων και ανάπτυξη

Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ»

ependyseis

Όσον αφορά τη ρύπανση στο Σαρωνικό που προκάλεσε το ναυάγιο το 53,5% θεωρεί ότι ο κ. Κουρουμπλής ευθύνεται πολιτικά, το 31,5% δηλώνει ότι έκανε ό,τι κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης ενώ το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σχετικές ειδήσεις