ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και αιχμές κατά Κοντονή

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και αιχμές κατά Κοντονή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων ,πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (28/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του άφησε αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και νέους δικηγόρους, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, διαπιστώνοντας από κοντά τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες, οι δικηγόροι αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων μέσα από μια διαδικασία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί νομοτελειακά στη μεγάλη καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Δεν θα σταθώ μόνο στο ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι δομές με κάποιες πρόσθετες προσλήψεις, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια, να μπορούν οι πολίτες, οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι είτε από ένα κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Εκεί πέρα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη μας έμφαση και οι προτάσεις της ΝΔ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης».

Σημείωσε, ότι, δυστυχώς, δεν ήταν ωραία η εικόνα που αντίκρισε, παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών και των διοικητικών υπαλλήλων και κατέληξε λέγοντας: «Θα ήταν καλό και ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ πέρα να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον Ρουβικώνα να εισβάλλει στο υπουργείο του».

Σχετικές ειδήσεις