ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Ελληνικό: Γνωμοδοτική η αρμοδιότητα του ΚΑΣ, να μην κινδυνεύσει η επένδυση

Τσίπρας για Ελληνικό: Γνωμοδοτική η αρμοδιότητα του ΚΑΣ, να μην κινδυνεύσει η επένδυση

Την στήριξη κάθε κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα για το θέμα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου, η κυβερνώσα παράταξη στέλνει μήνυμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), υπενθυμίζοντας ότι η αρμοδιότητά του είναι γνωμοδοτική και υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την υλοποίηση της επένδυσης.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκφράζει «την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, με απόλυτο σεβασμό στον νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Υπενθυμίζει, επίσης, «τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει, δε, ότι η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό «θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Μετά τη χθεσινή, νέα, αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις».

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε προσωπικές ευθύνες στην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την αποπέμψει.

Σχετικές ειδήσεις