ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τα ταξί: «Ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα»

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τα ταξί: «Ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αναφερόμενες αλλαγές που προωθεί στον χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης στη μίσθωση ταξί, ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι «ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι ουσιαστικά με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση επιχειρείται η κατάργηση της πλατφόρμας taxi beat, «μια πλατφόρμα που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και με την οποία συνεργάζονται οι μισοί οδηγοί ταξί».

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς που θα παρέχουν άνεση και ασφάλεια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κάτι που όπως είπε, η κυβέρνηση τούς το αρνείται και προσθέτει: «Η κυβέρνηση απεχθάνεται την αξιολόγηση, τις ελεύθερες επιλογές, ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες. Και ο κύριος Τσίπρας παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμα πλατφόρμα».

Ο ίδιος, σημειώνει ότι στηρίζει το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες και καταλήγει: «Οτιδήποτε άλλο συνιστά επιστροφή στο παρελθόν. Είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και την ποιότητα. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Σχετικές ειδήσεις