ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Συμβατή η ταχύτατη υλοποίηση της επένδυσης με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σβίγκου: Συμβατή η ταχύτατη υλοποίηση της επένδυσης με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση «ουδέποτε έπαιξαν καθυστερήσεις όσον αφορά το Ελληνικό», υποστήριξε η Ράνια Σβίγκου, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι «η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι αντίθετη, αλλά είναι απολύτως συμβατή με την ταχεία υλοποίηση της επένδυσης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα της κυβερνώσας παράταξης «δήλωσε την αποφασιστικότητα και την στήριξη για την ολοκλήρωση της επένδυσης, με σεβασμό και στις προβλεπόμενες διαδικασίες και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Η ίδια σημείωσε ότι η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα τεράστιο έργο «το οποίο έχει μια τεράστια προεργασία, με τεράστιες νομικές επιπλοκές και πρέπει να αποφευχθεί κάθε πλημμέλεια, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των κυβερνητικών οργάνων, γιατί οποιαδήποτε πλημμέλεια θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει καθυστερήσεις, που σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν τις επιθυμεί», αναφέρει το ΑΠΕ.

Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι «οι καθυστερήσεις ξεκινούν εξαιτίας του ότι άργησε η κατάθεση της στρατηγικής μελέτης», διευκρινίζοντας ότι ο επενδυτής είχε υποχρέωση, ήδη από το Νοέμβριο του 2016, να καταθέσει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αυτό το έκανε μόλις τον Ιούλιο.

Η κ. Σβίγκου εκτίμησε, ότι «η επένδυση, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε ταχύτατο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα η πλευρά της κυβέρνησης το επιθυμεί».

Σχετικές ειδήσεις