ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για Ελληνικό: Η κυβέρνηση διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα

Κικίλιας για Ελληνικό: Η κυβέρνηση διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Πέμπτη (05/10/2017) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Βολές εναντίον Παππά

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, καλώντας τον να απολογηθεί για τον «αντισυνταγματικό νόμο του». Ερωτηθείς τι απαντά στον κ. Παππά -ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την προσφυγή των ιδιοκτητών των καναλιών στο ΣτΕ- ο κ. Κικίλιας απάντησε συγκεκριμένα: «Έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Το ΕΣΡ θα κρίνει. Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων. Καλό θα ήταν ο υπουργός-καναλάρχης, αποτυχημένος σε όλα, να απολογηγεί για τον αντισυνταγματικό νόμο του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικός. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εντός και εκτός χώρας, εκτός από τον ίδιο».

«Η κυβέρνηση καθυστερεί τις συντάξεις»

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση νέων συντάξεων και εμπαίζει τους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν.

Όπως είπε, η κυβέρνηση «έχει κηρύξει στάση πληρωμών, αφού οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 6,5 δισ. ευρώ» ενώ «το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει νέα μέτρα». «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος να πανηγυρίζει», πρόσθεσε.

Για τα 43 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

Αναφερόμενος στην επέτειο των 43 ετών από την ίδρυσή της ΝΔ ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες» και «που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων».

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη το όραμά του που βασίζεται σε τρεις άξονες:

  • Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με «έκρηξη» επενδύσεων
  • Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών
  • Την στήριξη στους νέους

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε και για το συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία ξεκινά από τη Νίκαια «με το προσυνέδριο που θα διαμορφώσει μία ευρεία συμμαχία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών». «Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία» σημείωσε για να προσθέσει ότι «στη Νίκαια θα συναντηθούν εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των επιχειρήσεων, που θα μοιραστούν το όραμά μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η επιλογή της Νίκαιας δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για μία περιοχή που πλήττεται από τη ανεργία και την υποαπασχόληση.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «πάνω από 14.000 άνθρωποι συμμετέχουν ήδη στον προσυνεδριακό διάλογο, απαντώντας στα ερωτηματολόγια που έχουν διατεθεί διαδικτυακά». Πάνω από 85% είναι υπέρ μίας πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων και όχι υπέρ μίας επιδοματικής πολιτικής» συμπλήρωσε.

Για το Ελληνικό

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά του Πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί, είναι ο υπεύθυνος της γενιάς των 360 ευρώ». Αντίθετα, συνέχισε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει και μπορεί να φέρει δουλειές, ξέρει και μπορεί να μειώσει τη φορολογία, γιατί οι Έλληνες μπορούν και αξίζουν καλύτερα».

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε το site nd.gr, μέσα από το οποίο γίνεται ο προσυνεδριακός διάλογος, καθώς και το λογότυπο του συνεδρίου.

«Άκρως φασιστική η στοχοποίηση Συρίγου»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. χαρακτήρισε «άκρως φασιστική» τη στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου, Άγγελου Συρίγου και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμαστε τι κάνει η οργανωμένη Πολιτεία γι' αυτό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι κάνει, εισαγγελέας θα παρέμβει;».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις