ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορινιός: Οι ευθύνες για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση

Σαντορινιός: Οι ευθύνες για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό τις οποίες προκλήθηκε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό εξέφρασε την Παρασκευή (06/10/2017), ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και πρόσθεσε πως «οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση και όπου αυτό αποδειχθεί».

Παράλληλα, προανήγγειλε, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλαγή του νόμου για την ηλικία των δεξαμενόπλοιων και στον τρόπο επιθεώρησής τους αναφορικά με τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

«Στόχος μας είναι το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ να ανελκυσθεί και να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα 26 καταγεγραμμένα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός, τονίζοντας ότι με βάση τον νόμο 2881/2001 έχει ήδη σταλεί σχετική πρόσκληση προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης που έχει η ίδια, αλλά και η ασφαλιστική, το βυθισμένο πλοία θα πρέπει να ανελκυσθεί.

Σχετικές ειδήσεις