ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Χανιά: Στόχος να επιστρέψουν στην Κεντροαριστερά ψηφοφόροι που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης από Χανιά: Στόχος να επιστρέψουν στην Κεντροαριστερά ψηφοφόροι που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη ενοποίησης του χώρου της Kεντροαριστεράς επισήμανε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στα Χανιά, ο υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστερής παράταξης, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η ουσία της προσπάθειας είναι να ενοποιηθεί ο χώρος μας και να ανανεωθεί, ώστε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα νέο ηθικό κεφάλαιο και θα μπορεί να απευθύνει τουλάχιστον λύσεις για τα κύρια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θεωρώ ότι το κόμμα αυτό τώρα, είναι η συγκυρία που πρέπει να αποκτήσει μια δυναμική, διότι ο ελληνικός λαός είναι απολύτως απογοητευμένος από την πολιτική».

Από τα Χανιά, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός άκουσε μεγάλα λόγια από τον κ. Τσίπρα. «Η χώρα χρειάζεται μια παράταξη που θα εξορθολογήσει τον δημόσιο διάλογο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα και θα διαμορφώσει μέτωπο απέναντι και σε αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη Νέα Δημοκρατία που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009 και από αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, που είναι μια συμμαχία εξουσίας, χωρίς να έχει, ούτε προοδευτικό ούτε αριστερό πρόσημο».

Αναφερόμενος στις πολλές υποψηφιότητες που υπάρχουν για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «το θέμα είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θεωρώ πολύ κρίσιμο, είναι ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιμετωπίσει ένα άλλο κόμμα: Ένα θεσμικό κόμμα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, που θα σέβεται τα μέλη του με διαφάνεια στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, διαφάνεια στα οικονομικά του και βέβαια θα "σκοτώσει" το πελατειακό κράτος. Εγώ προσωπικά εγγυούμαι ότι αν ηγηθώ στις επόμενες εκλογές και αν ενδεχομένως μπούμε στην κυβέρνηση, όλες οι θέσεις στους οργανισμούς θα καλυφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ με τετραετή κλειστή θητεία. Σκληρή αξιοκρατία παντού για να ξαναπιστέψει ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι νέοι, ότι η πολιτική είναι λύση και όχι ένα μόνιμο πρόβλημα».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της Κεντροαριστεράς δήλωσε πως στόχος του είναι να επιστρέψουν στην κεντροαριστερή παράταξη ψηφοφόροι που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη, επεσήμανε ότι οι πολίτες της Κρήτης ήταν πάντα σε μια προοδευτική κατεύθυνση.

Το Σάββατο ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις