ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή live: Η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Βουλή live: Η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται αυτή την ώρα το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, που έχει προκαλέσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, αλλά και πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, καθώς υπάρχουν βουλευτές που έχουν εκφράσει δημόσια τις σοβαρές ενστάσεις τους, ειδικά σε ό,τι αφορά στη διάταξη που επιτρέπει την εν λόγω διαδικασία ακόμη και σε ανήλικους 15 ετών.

Το σχετικό σχέδιο νόμου, με τίτλο «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις», πρόκειται να συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις και να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη. Η σχετική διάταξη έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο βουλευτών της συγκυβέρνησης όσο και κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την ΝΔ να έχει προαναγγείλει την κατάθεση δικής της τροπολογίας η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει ότι το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου θα είναι μετά τα 18 έτη.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Από την πλευρά πάντως της συγκυβέρνησης, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το άρθρο που αφορά την αλλαγή φύλου στα 15 με τον Κώστα Κατσίκη να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στη νομική αναγνώριση όσων θέλουν να αλλάξουν φύλο. Ενστάσεις επί της επίμαχης διάταξης έχουν εκφράσεις επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Μάρκος Μπόλαρης και Γεωργία Γεννιά.

Σχετικές ειδήσεις