ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, που τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι στη Βουλή, βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος του Reuters, που κάνει λόγο για ενδοκυβερνητική ρωγμή, αναφερόμενο στη στάση των ΑΝΕΛ.

«Το νομοσχέδιο, το οποίο έφερε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, αναφέρει ότι η νομική αλλαγή του φύλου είναι προσωπική επιλογή και δεν πρέπει να εξαρτάται από ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ή επεμβάσεις που είναι όλες προαιρετικές» σημειώνει το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως «ανήθικο» από την Εκκλησία και ως «τερατούργημα» από τους πολιτικούς της ακροδεξιάς.

«Οι εταίροι του, οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου εκτός εάν το ηλικιακό όριο αλλάξει στα 17 έτη» εξηγεί το δημοσίευμα, και προσθέτει: «Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πως ακόμη δεν αναγνωρίζει πλήρως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ».

Φιλοξενεί, παράλληλα, δηλώσεις υποστηρικτών του νομοσχεδίου που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τη Βουλή. «Περιμένω με ανυπομονησία! Τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα αλλάξω το φύλο μου» δήλωσε η Ραφαέλα, συμπληρώνοντας ότι περιμένει αυτή τη στιγμή εδώ και 27 χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις