ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπουτσής: Σύντομα ο φράχτης στον Έβρο

Παπουτσής: Σύντομα ο φράχτης στον Έβρο
Στην τελετή ορκωμοσίας των 608 αποφοίτων της Σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής...

Στην τελετή ορκωμοσίας των 608 αποφοίτων της Σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής παρέστη σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των μη νόμιμων μεταναστών, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει άμεσα, δεδομένου ότι στις 4 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών από τις εταιρείες που θέλουν να είναι ανάδοχοι του έργου.

Αναφερόμενος στους νέους αστυφύλακες ο κ. Παπουτσής, συνεχάρη τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εξήρε το επίπεδο εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές τους, υπογραμμίζοντας ότι εκ των ακρογωνιαίων λίθων της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ασφάλεια των πολιτών και η κοινωνική συνοχή.

Όσον αφορά τα προβλήματα στελέχωσης που παρατηρούνται σε υπηρεσίες της περιφέρειας, ο κ. Παπουτσής είπε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να καλύψει κάθε έλλειψη σε επίπεδο υποδομών στην περιφέρεια, αλλά και στην Αθήνα.