ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάμπρος Ρώσσης: «Το Κίνημά μας γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα»

Λάμπρος Ρώσσης: «Το Κίνημά μας γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα»

«Και αν χωρίς ελπίδα τα οράματα πεθαίνουν, είναι βέβαιο ότι χωρίς αγώνες κινδυνεύει η ελπίδα». Αυτό είναι το βασικό του μότο. Ένας γιατρός που τελικά ασχολήθηκε με τις τηλεπικοινωνίες και την πολιτική, και οραματίζεται ένα.... διαφορετικό μέλλον για τους νέους στην Ελλάδα.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μεγάλωσε στα Πατήσια. Από πάντα, ήθελε να γίνει γιατρός. Σπούδασε Ιατρική στο Βουκουρέστι. «Όμως η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα σχεδιάζουμε», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο γραμματέας Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Ρώσσης. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Rossis telecom με αντικείμενο δραστηριότητας τις τηλεπικοινωνίες ,την πληροφορική και τα ενεργειακά έργα. «Σε μία Ελλάδα που 1 στους 3 Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας θεωρώ αδιανόητη την δήλωση του Υπουργού 'Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική του έχω λεφτά άρα πληρώνω και παρανομώ', φαίνεται δυστυχώς ότι είναι η δικαιολογία για ένα ακόμα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα. Όπως εύγλωττα μαρτυρούν οι αριθμοί, στην Ελλάδα το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής μένει στα αζήτητα και ο τρόπος οδήγησης εξακολουθεί να είναι ανάγωγος. Σε μία πολιτισμένη κοινωνία η παράβαση του ΚΟΚ η οποία θέτει σε κίνδυνο την ζωή όλων μας είναι δεν είναι θέμα ταξικό ή περιουσιακό, είναι θέμα παιδείας.

Εμείς με μία σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων όπως των νέων τεχνολογιών που αυξάνουν την οδική ασφάλεια, στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των παραβάσεων και των τροχαίων ατυχημάτων με προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη. Είναι αυτονόητο, ότι κανένα σύστημα στον αιώνα που ζούμε, αλλά και στους επόμενους που έρχονται, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει οδηγητική συνείδηση στην ηλικία των 18+ μέσα σε έναν μόνο μήνα όμως σε ένα περιβάλλον Οδικής Ασφάλειας πρέπει να δίδεται βαρύτητα πρώτα στην ευαισθητοποίηση του πολίτη και στην καλλιέργεια κυκλοφοριακής κουλτούρας. Με ευέλικτο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων για δίπλωμα που θα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση τους αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών για τη Δημόσια Διοίκηση», αναφέρει με νόημα ο γραμματέας μεταφορών και δικτύων του ΠΑΣΟΚ με βάση τα νέα δεδομένα που φέρνει ο νέος ΚΟΚ.

Όσο αφορά στις τηλεπικοινωνίες, ο κ. Ρώσσης δηλώνει ότι:« Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα 'τρέχουν με ταχύτητες φωτός' με τελικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων των παρόχων η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).Ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση που του έχει ανατεθεί από την ΕΕΤΤ και προχωρά στην επόμενη, στο τέλος της οποίας περί τα 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις θα διαθέτουν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet.

Οι εταιρείες ΟΤΕ, Vodafone και Wind, οι οποίες επενδύουν στην αναβάθμιση των δικτύων τους στο πλαίσιο του Κανονισμού της ΕΕΤΤ για το vectoring, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν να ανακοινώσουν ταυτόχρονα τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο, δηλαδή ταχύτητες σύνδεσης 50, 100 και 200 Mbps, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι νέες αυτές υπηρεσίες θα είναι εμπορικά διαθέσιμες σταδιακά στις περιοχές που οι τρεις εταιρείες θα ολοκληρώνουν το δίκτυο NGA. Από την πλευρά του ΟΤΕ υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα».

«Το Κίνημά μας όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα. Η παράταξη μας παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις, έχει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία μας. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σήμερα στη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης πιο ώριμο και πιο σοφό με στόχο την δημιουργία της Νέας μεγάλης σύγχρονης Κεντροαριστεράς και να γίνουμε και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα. Το αποτύπωμα της ιστορικής μας διαδρομής είναι θετικό και πρέπει επιτέλους να νιώσουμε υπερήφανοι ξανά για την προσφορά μας στην κοινωνία και να αναφερθούμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη και μέσα στην κρίση τόλμησε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να κάνουν.

Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής. Η νέα ενιαία Κεντροαριστερά, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι αυτή που μπορεί και θέλει να δώσει λύσεις ρεαλιστικές, έξυπνες , με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, μπορεί να απαντήσει στο γιατί, πώς,πότε και η πατρίδα μας να γίνει πατρίδα για να «ζεις», πατρίδα να σπουδάζεις και πατρίδα για να δουλεύεις να παράγεις και να «επιχειρείς».

Σχετικές ειδήσεις