ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σημαντικότερα σημεία του debate για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Τα σημαντικότερα σημεία του debate για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Οι εννέα υποψήφιοι πρόεδροι του νέου φορέα της Κεντροαριστεράςαπάντησαν το βράδυ της Δευτέρας (30/10/2017)σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των επαρχιακών ΜΜΕ

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έξι κύκλους, με κοινά ερωτήματα προς όλους.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις των «μονομάχων» για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς

«Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας», είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, η Φώφη Γεννηματά.

«Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

Σε ό,τι αφορά την πρότασή της για την οικονομία, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε: «Προτεραιότητές μου η αξιοπιστία και η αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου».

«Όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οι άλλοι θα αποφασίσουν αν συνεργάζονται μαζί μας» και τάχθηκε υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος. Ο ίδιος, εξάλλου, πρότεινε την εφαρμογή ενός σχεδίου «Μάρσαλ» για τους μετανάστες, ώστε να μείνουν στις χώρες τους.

Υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η απλή αναλογική δεν βοηθάει, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Κυβερνά με την ακροδεξιά», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής που θα διαλύσει τη χώρα. Στόχος μας ένα μεγάλο κόμμα που θα βάλει τους όρους.

«H οικονομία έχει προβλήματα εξαιτίας της συμπεριφοράς των δημοσίων υπηρεσιών. Ένα τέρας γραφειοκρατίας που εμποδίζει το επιχειρείν. Η διοίκηση στο Δημόσιο να ξανάρθει στα χέρια των γενικών διευθυντών. Να μην μας στοιχίζουν τόσα πολλά οι πάνω όροφοι των υπουργείων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και όχι ενοποίησή τους έχουμε συμφωνήσει με την Φώφη Γεννηματά», συνέχισε ο ίδιος.

Δημήτρης Τζιώτης: Το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε ως εδώ διότι συνεργάστηκε με τη Δεξιά, αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Όραμά μου η συνεργασία όλως των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο κ. Τζιώτης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου πριν από τις εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις