ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Τζανακόπουλου κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers - Τι σχολίασε για τους πλειαστηριασμούς

Αιχμές Τζανακόπουλου κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers - Τι σχολίασε για τους πλειαστηριασμούς

Κατά τη διάρκειαενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επενδύει διαρκώς σε μία ακραία συντηρητική ατζέντα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα έρθει σύντομα θα λυθεί το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι επενδύει διαρκώς σε μία ακραία συντηρητική ατζέντα, χρησιμοποιώντας ψεύδη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά και στα Paradise Papers αφήνοντας αιχμές για τη χθεσινή (Δευτέρα 6/11/2017) αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις υπόγειες διαδρομές του πλούτου στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους, είπε ότι η υπόθεση των Paradise Papers, αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι η χθεσινή (Δευτέρα 6/11/2017) ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή». Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο. Ωστόσο αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ»

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κ. Τζανακόπουλος δήλωσε την απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για την επίθεση, χθες το βράδυ (Δευτέρα 6/11/2017), έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τέτοιες «προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος». Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν, με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και τη σύλληψη των δραστών.

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους πλειστηριασμούς

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα 6/11/2017, και το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που τέθηκε από τους δανειστές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε: «Υπήρξε μια προσπάθεια σήμερα, να παρουσιαστεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών βρέθηκε υπόλογος. Να πω ότι η συνολική συζήτηση για την Ελλάδα διήρκησε δυο λεπτά. Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει οι συμβολαιογράφοι. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει την πρώτη κατοικία, είτε μέσω του νόμου Κατσέλη, είτε μέσω του νόμου Σταθάκη». Πρόσθεσε επίσης, πως «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για να μην υπάρξει κίνδυνος για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τους συμβολαιογράφους για να βρεθεί λύση στα ζητήματα που έχουν θέσει».

Για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που προτείνει ο υπουργός Επικράτειας, υπενθύμισε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη φοροελαφρύνσεις για το 2019, αλλά και στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν μέτρα φοροελάφρυνσης». Πάντως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει πού θα βρει τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώνει, αν και όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι φοροελαφρύνσεις της ΝΔ, αφορούν τα ανώτατα στρώματα. «Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τις λαϊκίστικες κορώνες και να πει εάν για να προχωρήσει στις φοροελαφρύνσεις θα κλείσει νοσοκομεία ή αν θα καταργήσει το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή αν θα μειώσει συντάξεις και μισθούς στο Δημόσιο» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις