ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Άμεσος πολιτικός στόχος η αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές

Γεννηματά: Άμεσος πολιτικός στόχος η αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές

Την μαζική παρουσία των προοδευτικών πολιτών την Κυριακή (12/11) στις κάλπες ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από το κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτινγκ όπου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την εκλογή ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα πραγματοποίησε την κεντρική της συγκέντρωση.

«Θα είναι», είπε η κ. Γεννηματά «μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο που μας έχει βάλει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μήνυμα αντίδρασης στη Νέα Δημοκρατία που καιροφυλακτεί για τη συντηρητική οπισθοδρόμηση. Μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης» «Η παράταξή μας, η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις»,σημείωσε.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ναι η ενότητα επιτεύχθηκε. Δεύτερος στόχος ήταν η Διεύρυνση. Δεν υπάρχει πια κανείς στο χώρο που να μην είναι μαζί μας. Και υπάρχει πάντα ο στόχος της ανανέωσης. Ανανέωση σε πρόσωπα, προτάσεις και πρακτικές. Τον νέο φορέα τον θέλω από τη γέννησή του, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του χθες. Από τις πελατειακές σχέσεις, τους μηχανισμούς, τους αρχηγίσκους, τα φέουδα», υποστήριξε.

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα προσδιόρισε σε ποιους απευθύνεται:

«Στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που γονατίζουν από τη φορολογία και την έλλειψη χρηματοδότησης. Στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Στους ανέργους που δεν βλέπουν προοπτική. Στους συνταξιούχους που καταδικάζονται σε συντάξεις πείνας. Στους αγρότες που εξοντώνονται. Στους νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς φτώχειας. Στις γυναίκες που σηκώνουν όλα τα βάρη της οικογένειας. Χτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία , δύναμη για λύσεις. Λύσεις για τη χώρα, για την οικονομία , λύσεις για τους σημερινούς μη προνομιούχους», είπε.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα η χώρα χρειάζεται μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη και γι αυτό η αυτό πήραμε το εγχείρημα συγκρότησης νέου φορέα συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. «Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας.Δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση. Έχουμε καθορίσει τις διαφορές μας και τα όριά μας και από δεξιά και από αριστερά.Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα», υπογράμμισε.

Όσο για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα μιλήσει πρώτα ο λαός στις κάλπες, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν θα προαποφασισθεί ερήμην του.

«Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από μας. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και γι αυτό πρέπει να απαντήσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνουν;

Τους αντιστρέφω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση με βάση προοδευτική ατζέντα;

Για μας η βάση για οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να είναι άλλη από την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση μας , το σχέδιο Ελλάδα. Δώστε μας δύναμη να επιβάλουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο. Αυτό που έλειψε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έθεσε ως άμεσο πολιτικό στόχο την αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές Συγκεκριμένα:

Μείωση του στόχου για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5 στο 2%.

  • Αναδιάρθρωση του Δημόσιου χρέους και
  • αλλαγή του ρόλου του ΥπερΤαμείου.

Για την Ανάπτυξη η Φώφη Γεννηματά προσδιόρισε την πολιτική της με μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, και στήριξη στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση με κίνητρα φορολογικά και ασφαλιστικά για να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. Όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και πρώτα εκείνους, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Που βιώνουν την φτώχεια και τον κίνδυνο του περιθωρίου».

«Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο.

Θέλουμε Αξιοκρατία και διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

Το λεγόμενο «Υπερταμείο», πρέπει να μετατραπεί σε Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Να προωθήσει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, με δίκαιο τίμημα, και κατεύθυνση των πόρων που θα προκύψουν, από το Δημόσιο προς την Ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Προτείνουμε παράλληλα και "ρήτρες" στις συμβάσεις εκμετάλλευσης:

  • ρήτρα Απασχόλησης, ρήτρα Περιβάλλοντος, Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με ότι κρατάει την χώρα καθηλωμένη στο χθες, υπογράμμισε .

Με αυτοκριτική διάθεση για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά αποδέχθηκε πως πικράνε τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης καθώς δεν εξήγησε τις πολιτικές επιλογές που έκανε .«Ανοίγει τώρα ο δρόμος για να φέρουμε πίσω αυτούς που απομακρύνθηκαν». «Έχουμε πάρει διαζύγιο οριστικά και αμετάκλητα με όλους εκείνους που με το ύφος και το ήθος της εξουσίας τους και κυρίως με τη στάση της ζωής τους και τις πράξεις τους έχουν προδώσει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξής μας. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή και τα χέρια απλωμένα για όλους όσους παραπλανήθηκαν. Εκτός από εκείνους που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν στασίδι στην εξουσία. Αυτούς τους χαρίζουμε εκεί που βρίσκονται σήμερα», ανέφερε.

Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δηλώνει αθεράπευτα αισιόδοξος ενώ στην πραγματικότητα είναι αθεράπευτα επικίνδυνος. Επιμένει δε ότι η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου το 2018»

«Κ. Τσίπρα, όταν έχεις δεχθεί επιτροπεία της χώρας ως το 2060; Έχεις υπογράψει δεσμεύσεις για εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022; Έχεις ψηφίσει νέα μέτρα για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου την διετία 2019-2020; Έχεις εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια; Τότε για ποια καθαρή έξοδο μιλάς; Και φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση από τον κ.Τσίπρα. Η μόνη καθαρή έξοδος , είναι η έξοδος σας από την εξουσία», τόνισε τέλος η υπψήφια αρχηγός για τον νέο φορέα της Κεντραριστεράς, Φώφη Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις