ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο νικητής των εκλογών

Αποτελέσματα Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο νικητής των εκλογών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, η οποία αναζητά μέσω των σημερινών εκλογών το νέο της αρχηγό.

Ποιος κερδίζει τη μάχη του πρώτου γύρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη θέση έχει κλειδώσει και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο.

Μεγάλη νικήτρια αναδεικνύεται η Φώφη Γεννηματά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις που την παρουσίαζαν ως το μεγάλο φαβορί.

Το ζητούμενο πλέον είναι το ποσοστό της κ. Γεννηματά και φυσικά ο δεύτερος των εκλογών, με τον οποίο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης είναι αυτοί που «χτυπιούνται» για τη δεύτερη θέση.

Διαβάστε επίσης: Κεντροαριστερά αποτελέσματα: Γιατί έχει σημασία ο δεύτερος και όχι ο πρώτος

Τεράστια η συμμετοχή - Έσπασε το φράγμα των 200.000

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από το πρωί σε όλες τις κάλπες, με τεράστιες ουρές στα μεγάλα εκλογικά τμήματα και κοσμοσυρροή στις μεγάλες πόλεις.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, η συμμετοχή έσπασε το φράγμα των 100.000, ενώ στις 17:00 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 150.000. Στις 19.30 περίπου το απόγευμα οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασαν τις 200.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, τα οποία ξεπεράστηκαν γρήγορα.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνοντας πως εκτός απροόπτου τα επίσημα αποτελέσματα θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% + 1ψήφο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις