ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: Ρηξικέλευθη πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για τα τροχαία

Προκόπης Παυλόπουλος: Ρηξικέλευθη πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για τα τροχαία

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια που πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο (18/11/2017) στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στα Χανιά, απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Επισημαίνεται πως οίδιος δεν μπόρεσε τελικώς να μεταβεί στην Κρήτη και να παραβρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας που προκαλεί ο κυκλώνας «Ζήνων». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

«Εκπληρώνω, κυριολεκτικώς, οφειλόμενο χρέος στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου κηρύσσοντας εδώ, στην έδρα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, μέσω του χαιρετισμού μου αυτού την έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Πριν απ’ όλα το Συνέδριο αυτό αποτελεί ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ανάδειξης μιας πραγματικής μάστιγας που πλήττει, χρόνια, τώρα, την Πατρίδα μας, κυρίως δε τους νέους ανθρώπους, εκείνους οι οποίοι συνιστούν την ελπίδα του μέλλοντος για τον Λαό μας και το Έθνος μας: Της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα κυρίως -όπως ήδη τόνισα- τους νέους ανθρώπους. Την σημασία αυτή του Συνεδρίου τονίζουν ακόμη περισσότερο το ότι αφενός αφορά την καρδιά του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, που ούτως ή άλλως «πυροδοτείται» από τον εθνικώς καταστροφικό εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Και, αφετέρου, οργανώνεται με την ενεργό συμβολή των μαθητών της Κρήτης, οι οποίοι έτσι δείχνουν πρωτόγνωρη ωριμότητα και ουσιαστικό σεβασμό στην αξία του Ανθρώπου, και κυρίως των νέων Ανθρώπων».

Συνέχισε δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όμως, πριν ολοκληρώσω τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, οφείλω να εκπληρώσω και ένα άλλο χρέος: Ήτοι ν’ αποτίσω φόρο τιμής στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, η οποία το 2018 συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, έχοντας αποκτήσει πια Πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια με την δραστηριότητά της που οι πτυχές της αγγίζουν όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων της Κοινωνίας μας, άρα των μεγάλων προβλημάτων του Λαού και του Έθνους μας. Μέσα σ’ αυτό το πεδίο εντάσσεται και η συμβολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στην διοργάνωση του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου για την Οδική Ασφάλεια, δηλαδή, κατ’ αποτέλεσμα, στο πεδίο του σεβασμού της αξίας του Ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής, ιδίως δε των νέων Ανθρώπων. Κάτι το οποίο βρίσκεται άλλωστε στην «καρδιά» της Χριστιανικής Διδασκαλίας κατά το «Αγαπάτε Αλλήλους», ιδίως δε κατά το «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

«Με αυτές τις σκέψεις σας παρακαλώ να δεχθείτε τόσο τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την όλη αποστολή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης αλλά και για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και την διαβεβαίωσή μου ότι έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής αυτής», κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετικές ειδήσεις