ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται στην Αθήνα ο Ερντογάν - Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την επίσκεψη

Έρχεται στην Αθήνα ο Ερντογάν - Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την επίσκεψη

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε το πολυσυζητημένο ταξίδι Ερντογάν, στην Αθήνα χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έλευσης.

Αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου κάνει σε δημοσίευμά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Anadolu».

«Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε σύμφωνα το «Anadolu» ο Χακάν Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, «ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη».

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στη Διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τη διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά αγαθών, το δεύτερο τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.

Σχετικές ειδήσεις