ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Βασίλης Κικίλιας

Στις ΗΠΑ ο Βασίλης Κικίλιας

Τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται o Βασίλης Κικίλιας, με την ιδιότητα του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, για επαφές με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές, βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Κατά τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να θέσει και το θέμα των αμυντικών εξοπλισμών και της αναβάθμισης των F-16.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών του κράτους και προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι «η προσπάθεια αυτή, περνάει σαφώς, και από τις ΗΠΑ, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος και διαχρονικός αρωγός της Ελλάδος».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφορικά με την συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα σημειώνει πως «δυστυχώς, αντί απαντήσεων, τη Δευτέρα περιμένουμε, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα», ξεκαθαρίζοντας όμως πως η «η Δευτέρα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της πολιτικής διερεύνησης της υπόθεσης».

Ερωτώμενος για την υπόθεση των F-16, ο βουλευτής της Α' Αθήνας τονίζει, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει ότι «η επιχειρησιακή αναβάθμιση των F-16 είναι επιβεβλημένη. Θα πρέπει όμως να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής, μεταξύ ΗΠΑ- Ελλάδος, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και με δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα μας».

Σχετικές ειδήσεις