ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Εκτίθενται Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων

Βούτσης: Εκτίθενται Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων

«Τα δύο κόμματα μπορούν να πάρουν την πολιτική ευθύνη και να καταθέσουν τα έγγραφα, αλλά είναι έκθετοι προς κάθε κατεύθυνση ως προς την πράξη», είπε τη Δευτέρα (27/11/2017) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την επιλογή της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού να δημοσιοποιήσουν στον Τύπο τα απόρρητα έγγραφα, που σχετίζονται με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τα οποία είχε καταθέσει την περασμένη Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

«Αποδείχθηκε ότι εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος, να προετοιμαστεί το έδαφος», ανέφερε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι «διαφυλάξαμε τη Βουλή - και μέσα από την αντιπαράθεση που υπήρξε - ώστε να μην γίνει όχημα παράνομης διαχείρισης απόρρητων κρατικών εγγράφων».

«Η συζήτηση ήταν άκρως αποκαλυπτική και δεν υπήρξε κανενός είδους συγκάλυψη. Η Βουλή δεν είχε δικαίωμα να αποχαρακτηρίσει έγγραφα. Είναι λυμένα αυτά τα θέματα, αλίμονο αν ετίθετο θέμα συγκάλυψης επειδή κρατικά κυβερνητικά έγγραφα δεν δώσαμε την άδεια διά της Βουλής, να δημοσιοποιηθούν. Είναι θέμα αρχής, που τιμά τη Βουλή και δεν την αφήνει άθυρμα επικοινωνιακό των, έξω από αυτή, μεθοδεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων