ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Κορυφαίος ο ρόλος της Εκκλησίας τα χρόνια της κρίσης

Παυλόπουλος: Κορυφαίος ο ρόλος της Εκκλησίας τα χρόνια της κρίσης

Στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στα χρόνια της κρίσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος της λιτανείας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο βίος και το μαρτύριο του πολιούχου των Πατρών, του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, μας διδάσκουν διαχρονικά την αξία της προσφοράς και της θυσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, μέσα σε αυτή τη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, αναδεικνύεται ο κορυφαίος ρόλος της Εκκλησίας, ως προς την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας και ως προς την αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα στην Πάτρα για τη εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Νωρίτερα παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια ακολούθησε τη λιτανεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις