ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Η χώρα στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια

Όλγα Γεροβασίλη: Η χώρα στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια

Μήνυμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αφήσει στο σκοτάδι καμία υπόθεση σκανδάλων, διαφθοράς και διαπλοκής, στέλνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Κατηγορεί την αντιπολίτευση πως την ώρα που η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία δείχνει να πρωτοστατεί σε προσπάθειες που στόχο έχουν την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Οι σκευωρίες δεν εκθέτουν μόνο τους εμπνευστές τους αλλά και την ίδια τη χώρα» δηλώνει με νόημα η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάνει λόγο για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει καμία σχέση ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων με τους πλειστηριασμούς ακινήτων των μεγαλοοφειλετών και των στρατηγικών κακοπληρωτών». «Για την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας», τονίζει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, η οποία «πήρε τη λαϊκή εντολή και ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στηρίζοντας τα κοινωνικά στρώματα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος όλα αυτά τα χρόνια», εν μέσω δυσκολιών άλλαξε προς το καλύτερο κρίσιμους οικονομικούς δείκτες.

«Βάλαμε στόχο την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων (…) σχεδιάσαμε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος πάνω σε στέρεες βάσεις» σημειώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Αλλά, η χώρα ανακάμπτει σταθερά. Η οριστική έξοδος από αυτήν την περιπέτεια είναι ορατή. Οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά μας είναι σοβαρή».

Για την γ' αξιολόγηση αναφορικά με τη δημόσια διοίκηση και όσα γράφτηκαν για εμπλοκή με τους θεσμούς, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαιώνει ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, κλείνουν με θετικό τρόπο», ενώ σχετικά με τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο τονίζει: «Καμία αρνητική εξέλιξη δεν υπάρχει ούτε στον αριθμό προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων ούτε σε σχέση με τον αριθμό των συμβασιούχων».

Επιπλέον, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλεί την ΑΔΕΔΥ να γίνει μέρος της προσπάθειας αναβάθμισης του δημόσιου τομέα τονίζοντας: «Βρισκόμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Και έχουμε ήδη εισέλθει σε μια πορεία ανάκαμψης που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Ας αποφασίσει, λοιπόν, η ΑΔΕΔΥ αν θέλει να γίνει μέρος της προσπάθειας αναβάθμισης του Δημοσίου και της συνολικής ανάκαμψης της πατρίδας μας ή αν θέλει να παραμένει εγκλωβισμένη στα μικροκομματικά συμφέροντα που μας οδήγησαν στη μνημονιακή περιπέτεια».

Σχετικές ειδήσεις