Προκόπης Παυλόπουλος: Αυτονόητο το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Προκόπης Παυλόπουλος: Αυτονόητο το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, Ντάνιελ Άντριους, δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη της Αυστραλίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Ο λόγος για τον οποίο διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι γιατί ο Παρθενώνας έχει μία μοναδικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι το λίκνο του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, βεβαίως. Επομένως, αυτό το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να αποπνέει αυτό το μεγαλείο, για το οποίο είναι προορισμένο μέσα στην Ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει αυτήν τη μοναδικότητα, γι' αυτό ζητάμε αυτά τα "Μάρμαρα", όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, πίσω. Δεν ζητήσαμε άλλα πράγματα από άλλα μουσεία, γιατί δεν υπάρχει αυτή η μοναδικότητα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Άντριους εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται το λίκνο του πολιτισμού και πολλών πρακτικών που έχουμε υιοθετήσει στον δυτικό πολιτισμό και παράλληλα μετέφερε τους χαιρετισμούς της ελληνικής ομογένειας της Μελβούρνης, της μεγαλύτερης ελληνικής πόλης στην Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ