ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ εναντίον Τσίπρα: Η κυβέρνηση εξαπατά τον λαό

ΚΚΕ εναντίον Τσίπρα: Η κυβέρνηση εξαπατά τον λαό

«Η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό, εγκαινίασε άλλη μια θεατρική παράσταση με έργο την εξαπάτηση του λαού για τη δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι εξαγγελίες είναι κάλπικες για το λαό και χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (13/12/2017) το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Εύοσμο.

«Για ποια αναβάθμιση μιλάει ο πρωθυπουργός, όταν στον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται περαιτέρω σφαγιασμός της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας κατά 362 εκατ. ευρώ και στον ΕΟΠΥΥ κατά 214 εκατ. ευρώ, που θα προσθέσουν επιπλέον πληρωμές από τις λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις δημόσιες μονάδες και παροχές υγείας;», διερωτάται ο Περισσός.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, με τα σημερινά εγκαίνια, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, με μέτρα που επιδεινώνουν την υγεία και τους όρους παροχής της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στη δυνατότητα να αξιοποιούνται από το λαό οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας» και σημειώνει ότι «τώρα απαιτείται η οργάνωση της λαϊκής πάλης με σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη για την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις