ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Σύμπτωση απόψεων Αναστασιάδη και Τσίπρα για νέα Διάσκεψη

Κυπριακό: Σύμπτωση απόψεων Αναστασιάδη και Τσίπρα για νέα Διάσκεψη

Πλήρης σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (14/12), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Κύπριο αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ενδελεχώς για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε προς τον Τούρκο πρόεδρο και άπτονται της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα διαπιστώθηκε, επίσης, η πλήρης σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο.

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν όπως οι κυβερνήσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό για τα περαιτέρω βήματα, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου.

ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις