ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου: Μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Παπανάτσιου: Μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

«Έχει ενεργοποιηθεί η νομοθεσία για τις αποζημιώσεις και όλα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων»

Εκτενή αναφορά έκανε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στην ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τις αποζημιώσεις καθώς και όλα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

«Όσον αφορά τα φορολογικά ζητήματα, που είναι η δική μου εξειδικευμένη αρμοδιότητα, έχουμε εκδώσει την ΠΟΛ 1177/2017 που δίνει παράταση μέχρι 31.12.2017 στις προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων. Επιπλέον υποβάλαμε αίτηση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ζήτημα της αντίστοιχης ρύθμισης του ΦΠΑ και εκδόθηκε η ΠΟΛ 1182/22.11.2017 Απόφαση του Διοικητή», επισήμανε η κ. Παπανάτσιου.

Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έγινε αίτημα στην ΑΑΔΕ να δοθεί παράταση για τους ανθρώπους που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή των κτισμάτων τους και θα πρέπει να κάνουν τροποιητική δήλωση Ε9».

«Με την ίδια Υπουργική Απόφαση παρατάθηκε η καταβολή των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών μέχρι και 15.5.2018 και ανεστάλη η πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι και 15.5.2018. Οι πολίτες που έχασαν τα αυτοκίνητά τους αλλά έχουν εκδοθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το υπουργείο Μεταφορών ώστε στη συνέχεια να διαγραφούν τα τέλη από το σύστημα Taxis», υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις του συγκεκριμένου άρθρου αφορούν όχι μόνο τη Δυτική Αττική αλλά και όλες τις φυσικές καταστροφές που έγιναν στη χώρα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017.

Ακόμη η υφυπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του Αιγιαλού και των Παραλιών, ένα σημαντικό στοιχείο της Δημόσιας Περιουσίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Θέλουμε αφενός να διασφαλίζεται η προστασία του Αιγιαλού και της Παραλίας και αφετέρου να προωθείται και να διευκολύνεται η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας».

Καταλήγοντας η σημείωσε ότι «Mε τις ρυθμίσεις που προωθούμε αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά το θέμα της αποκατάστασης των έργων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σύντομη διαδικασία, σε εναρμόνιση με τις προβλέψεις για την πολιτική προστασία, που θα επιτρέπει την άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας των χώρων κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού-παραλίας και των έργων για την ασφαλή τους χρήση από τους πολίτες. Είδαμε με τις καταστροφές στη Δυτική Αττική και αλλού πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια τέτοια διαδικασία καθώς τέτοιες έκτακτες ανάγκες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με το σημερινό πλαίσιο. Βεβαίως προβλέπουμε ταυτόχρονα διαδικασία ελέγχου του έργου εκ των υστέρων ώστε να μην δημιουργηθεί έδαφος για αυθαιρεσίες».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις