ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ESA

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ESA

Με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Γιόχαν Ντίντριχ Βέρνερ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η στρατηγική του ESA για την Ελλάδα, ενώ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας στις δραστηριότητες του ESA κατά τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριοποίηση στο χώρο του διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.

Από την πλευρά του κ. Βέρνερ τονίστηκε ότι κάθε ευρώ επένδυσης στο διάστημα επιστρέφει 6 ευρώ στην εθνική οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της γερμανικής εταιρείας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων.

«Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις