ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με τον Κουρτς, εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα (vid)

Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με τον Κουρτς, εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα (vid)

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη συνεργασία που θα έχει με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας το πώς μπορεί να συνεργαστεί με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του Σεμπάστιαν Κουρτς, έκανε αναφορά στον Πάνο Καμμένο, κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον ως «ακροδεξιό».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε να μην υπάρξει καμία «προκατάληψη» αναφορικά με την αυστριακή κυβέρνηση υπό τον Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα. Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και όπως έχω συνεργαστεί και με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και τη Σλοβενία. Γιατί κάνουμε ολόκληρο θέμα για την Αυστρία όταν εθελοτυφλούμε σε ό,τι αφορά άλλες χώρες; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και αυτό είναι που μετράει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ έπειτα από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Κουρτς.

Η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της τη Δευτερά (18/12), μετά την ορκωμοσία της.

Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις