ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Βάση της καλής γειτονίας με την Τουρκία η Συνθήκη της Λωζάνης

Παυλόπουλος: Βάση της καλής γειτονίας με την Τουρκία η Συνθήκη της Λωζάνης

Με παιδικές φωνές και μελωδίες από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ευχές για ευημερία και ευτυχία γέμισε το πρωί το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς σύλλογοι και χορωδίες έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά.

Αρχικά, ο κ. Παυλόπουλος άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά και στη συνέχεια εντός της Μεγάλης Αίθουσας Διαπιστευτηρίων και δίπλα στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο δέχθηκε μια προς μια τις χορωδίες και τους παραδοσιακούς συλλόγους ανταλλάσσοντας ευχές και δώρα.

Η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», έψαλε τα Βυζαντινά Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του προσέφερε μια εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης, καθώς, όπως ανέφερε, αποτελεί τη βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας, με τον φίλο γειτονικό λαό, δίπλα μας, που πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά αλλά πάντοτε να στηριζόμαστε σε κανόνες.

Ακολούθησαν παραδοσιακά Κάλαντα και χοροί της Κρήτης από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, οι οποίοι με τις μαντινάδες τους εξήραν το ήθος και την προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα και έστειλαν και τα δικά τους μηνύματα προς την γείτονα Τουρκία και τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, υπενθυμίζοντας την φράση του Έλληνα Προέδρου προς τον Τούρκο ομόλογό του, ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», ενώ απευθυνόμενοι προς τον κ. Παυλόπουλο τόνισαν, ότι ο λόγος του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, «μας έκανε υπερήφανους».

Παράλληλα, προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, καθώς επίσης μια κρητική κατσούνα, ένα παραδοσιακό μαντήλι και τέλος ένα κρητικό μαχαίρι, με χαραγμένη την σημερινή ημερομηνία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος αφού τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και «Καλές Γιορτές», τους ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Ανώγεια τον περασμένο Αύγουστο, ενώ σημείωσε ότι φέρνουν αέρα ειρήνης μαζί τους από τα Ανώγεια και τους παρότρυνε να κρατήσουν ψηλά την παράδοση του Τόπου μας.

Ακολούθησαν κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από την Παιδική Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αμέσως μετά από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Μελισσίων -Εργαστήριο Θρακιώτικης Παράδοσης και τέλος από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία και με όλους τους δημοσιογράφους, φωτογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους και στις οικογένειές τους υγεία και ευτυχία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις