ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας για Σκόπια: Δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, η ΝΔ να αλλάξει αφήγημα

Ρήγας για Σκόπια: Δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, η ΝΔ να αλλάξει αφήγημα

Παναγιώτης Ρήγας | Σκόπια: Δριμύτατη κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας άσκησε την Πέμπτη (28/12/2017) ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, με αφορμή τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν την λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η ΝΔ πρέπει να βρει ένα αφήγημα και δυστυχώς το αφήγημά της αυτό έχει στη βάση του την καταστροφολογία και τώρα διαμορφώνει και ένα κλίμα περί εκλογών», είπε ο κ. Ρήγας. «Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «είναι στοχοπροσηλωμένη ως προς την ολοκλήρωση της εξόδου από τη μνημονιακή περίοδο και την επιτροπεία και την υλοποίηση των δεσμεύσεών της».

Αναφορικά με τη θέση, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «είναι δεδομένη η δεδηλωμένη της κυβέρνησης αυτής και αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία».

«Επί της ουσίας πρέπει να απαντήσει και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ονομασίας» πρόσθεσε και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι λύση πρέπει να υπάρξει. Υπάρχουν οι προτάσεις που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπάρχουν οι θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να μην βρούμε λύση και εδώ πρέπει να απαντήσουν».

Παρατήρησε, δε, πως «οι καλές σχέσεις γειτονίας και η εξωτερική πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση έχουν φέρει ηρεμία και είναι η χώρα πόλος σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής».

Σχετικές ειδήσεις