ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Παπαδήμος: Δεν έχω μετανιώσει που έγινα πρωθυπουργός

Λουκάς Παπαδήμος: Δεν έχω μετανιώσει που έγινα πρωθυπουργός

«Οι αποφάσεις μου για την ανάληψη ευθυνών για τη διακυβέρνηση της χώρας ουσιαστικά επηρεάστηκαν από τους κινδύνους που η ίδια η χώρα αντιμετώπιζε τότε. Όποιος κι αν ήταν ο προσωπικός κίνδυνος, δεν θα άλλαζα την απόφασή μου».Με αυτά τα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», για την απόφασή του να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του στις 25 Μαΐου, ο κ. Παπαδήμος διηγείται τα όσα συνέβησαν τη στιγμή που έσκασε το τρομοδέμα στα χέρια του.

«Δεν έχασα τις αισθήσεις μου και πράγματι είχα κάποιες σύντομες σκέψεις για το ενδεχόμενο του απροσδόκητου τέλους της ζωής, για το πόσα πράγματα ίσως δεν πρόλαβα να κάνω ή να πω σε αγαπημένους ανθρώπους», σημειώνει.

Όσο για την επίθεση αυτή καθαυτή, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Σε ένα κλίμα έντονη πολιτικής αντιπαλότητας καλλιεργούνται εχθρότητα και μίσος και διαμορφώνονται συνθήκες που μπορεί να εμπνεόυν ή να ενθαρρύνουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας».

Αναφερόμενος – μεταξύ άλλων – στις οικονομικές εξελίξεις και μιλώντας ειδικότερα για το ελληνικό χρέος, ο Λουκάς Παπαδήμος τονίζει: «Η μονομερής διαγραφή του χρέους θα ισοδυναμούσε με απόλυτη άτακτη χρεοκοπία που θα συνεπαγόταν την άμεση και επώδυνη έξοδο από το ευρώ».

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Λουκά Παπαδήμο

Σχετικές ειδήσεις