ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρή απάντηση Τζανακόπουλου στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Αιχμηρή απάντηση Τζανακόπουλου στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Στις «ανακρίβειες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με νέα του δήλωση – απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

«Η κ. Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Προηγουμένως, η κ. Σπυράκη σε δήλωσή της είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό και παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: «Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της. Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο κ. Τζανακόπουλος είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για «σκόπιμες ανακρίβειες», τονίζοντας: «Η αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε σκοπίμως επιμένει να λέει ανακρίβειες και να κατηγορεί την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Σχετικές ειδήσεις