ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια 2018: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων (pics)

Θεοφάνεια 2018: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων (pics)

Θεοφάνεια |Με όλες τις τιμές γιορτάστηκαν το Σάββατο (06/01/2018) τα Άγια Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους", που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος», ανέφερε στο μήνυμά του από τον Πειραιά, ο κ. Παυλόπουλος.

«Ήθελα να πω χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και θέλω να πω πως το όνομα "Μακεδονία" δεν πρέπει να δοθεί στα Σκόπια. Αν πάρουν οι γείτονες το όνομα τι τις θέλουμε τις τελετές;», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης.

«Εύχομαι τα Θεοφάνεια να φέρουν φώτιση σε όλους μας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στην Κάλυμνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού και στη συνέχεια θα μεταβεί στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων και της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας, που συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού και εν συνεχεία θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων.

Το δικό του μήνυμα με φόντο τον εορτασμό των Θεοφανείων έστειλε σήμερα, Σάββατο (06/01/2017) ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χρόνια πολλά, καλή δύναμη, με την ευχή ο ίδιος ο ελληνικός λαός να “φωτίσει” να ανοίξει το δρόμο του αγώνα για να ζήσουμε καλύτερες μέρες εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη photo gallery του Newsbomb.gr που ακολουθεί

Σχετικές ειδήσεις