ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Δεν συγκυβερνούμε στο λάθος

Αντ. Σαμαράς: Δεν συγκυβερνούμε στο λάθος
Αντίθετος ο πρόεδρος της ΝΔ στα σενάρια περί συγκυβέρνησης...

Απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε στο λάθος», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για εκβιασμό, αναφορικά με την πρόθεσή της το νέο Μνημόνιο να ψηφιστεί στη Βουλή από 180 βουλευτές. «Εμείς παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν ψηφίζουμε!», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας εκ νέου την πρόωρη προσφυγή σε εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεπιδρομή διαρκείας και πλήρη αποτυχία στην οικονομική της πολιτική και ζήτησε εκ νέου επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη δημοσιοποίηση των επιστολών Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα, λέγοντας πως δεν μπορούν να αποφασίζονται οδυνηρές λύσεις ερήμην του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ για να διατηρήσει τα προνόμια των εκλεκτών, πετσοκόβει τα δικαιώματα των πολλών, επισήμανε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να λαϊκίσει.Διεμήνυσε πως είναι αντίθετος με όσους κατεβάζουν τους διακόπτες του ρεύματος ή όσους παραλύουν την πόλη με καθημερινές πορείες 100 ανθρώπων.

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε την Ελλάδα και μπορούμε να καταφέρουμε, υπερτόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να καταλήξει: «Το μόνο αληθινά σωτήριο είναι να φύγουν. Εκλογές μπορεί να μη θέλουν αλλά δε μετράει, τι θέλουν αυτοί αλλά τι θέλει ο λαός».