ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας για Σκόπια: Λύση χωρίς ενιαία κυβερνητική πρόταση δεν υπάρχει

Τσιάρας για Σκόπια: Λύση χωρίς ενιαία κυβερνητική πρόταση δεν υπάρχει

Σκόπια | Ειδήσεις: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό άσκησε την Τετάρτη (17/01/2018) ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, αναφέροντας ότι το κόμμα του «έχει δείξει υπεύθυνη και σοβαρή πατριωτική στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «κωλοτούμπες» και πρόσθεσε: «Επίσημες θέσεις δεν υπάρχουν, αντίθετα περιμένουμε τις επίσημες θέσεις της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών. Είναι πρωτοφανές να λένε ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση ενός πραγματικά χρονίζοντος προβλήματος και από την άλλη πλευρά να μην υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση. Αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Αντίθετα σε ζητήματα που υποτίθεται ότι πρέπει να επιζητούμε την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση θα έπρεπε να υπάρχει και ενημέρωση και σταδιακά βήματα στη διαπραγμάτευση».

«Το 2008 υπήρχε μια πλειάδα στελεχών που σήμερα κυβερνητικές θέσεις και αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν με δηλώσεις τους καλό είναι να ονομαστεί Μακεδονία, και κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει και η συγκεκριμένη παράταξη τη θέση της και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αν είναι άνθρωποι που έχουν έναν κομβικό ρόλο και κυβερνητική θέση και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία, νομίζω πρέπει να το πουν δημόσια, να το ξέρουν οι Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να παρουσιάζει δύο διαφορετικές προτάσεις, ούτε ο κ. Καμμένος για λόγους μικροκομματικού συμφέροντος να εμπαίζει με αυτό το ζήτημα, τη μία να λέει δεν δέχομαι, την άλλη να εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών, την τρίτη μέρα να ζητάει δημοψήφισμα και την τέταρτη να φαίνεται από τα δημοσιεύματα ότι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με οτιδήποτε. Ο κ. Καμμένος έχει κάνει τόσες πολλές κωλοτούμπες που για να αφήσει είτε την κυβερνητική θέση που έχει είτε τον ρόλο που έχει το κόμμα του σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα», είπε.

«Λύση χωρίς ενιαία κυβερνητική πρόταση που θα υποστηριχθεί από εμάς δεν υπάρχει», διευκρίνισε – μεταξύ άλλων – ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις