ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη για Σκόπια: Είναι πολύ αργά πια για ενημέρωση από την κυβέρνηση

Σπυράκη για Σκόπια: Είναι πολύ αργά πια για ενημέρωση από την κυβέρνηση

Μαρία Σπυράκη | Σκόπια: Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των Σκοπίων εξαπέλυσε την Πέμπτη (18/01/2018) η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας την ότι χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας», είπε η κυρία Σπυράκη και πρόσθεσε: «Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση».

Όπως ανέφερε, υπάρχει έναρξη της συζήτησης για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ληφθεί στην αρχή. Υπενθυμίζεται, πως η θέση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εάν προηγουμένως δεν υπάρξει καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης.

Η κυρία Σπυράκη πρόσθεσε ότι εάν ο κ. Κοτζιάς συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση» σημείωσε.

Σε ερώτησε σχετικά με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν.

Η κυρία Σπυράκη επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής: Το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων- και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «αντί κάποιοι στα υπόγεια του Μαξίμου να εξυφαίνουν σενάρια για τη ΝΔ, ας απαντήσουν αν εκφράζει ακόμη τους υπουργούς κ.κ. Τσακαλώτο και Γαβρόγλου η θέση που είχαν προσυπογράψει παλαιότερα σε επιστολή και στην οποία αναφερόταν ότι δεν έχουν πρόβλημα η γειτονική χώρα να αποκαλείται με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή "Δημοκρατία της Μακεδονίας"». Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι και δεν μπορεί να παρουσιάσει μία ενιαία θέση σαν βάση διαπραγμάτευσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέδειξε και το θέμα του διαδικτυακού τζόγου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευνοεί φιλικούς επιχειρηματίες.

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση επιβάλλει επιπλέον 2 δισ. ευρώ μέτρα το 2018, φόρους 900 εκατομμύρια ευρώ, περικόπτει το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης, μειώνει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη, δεν φορολογεί τον διαδικτυακό τζόγο και εξυπηρετεί φιλικούς επιχειρηματίες, ενώ δίνει άδειες για νέα καζίνο και τους επιτρέπει να δίνουν δάνεια μέχρι 50.000 ευρώ για τους παίκτες. Είναι σαφές, ότι σε συνθήκες ασφυξίας και διαπλοκής, η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, υπογράμμισε.

Σε ερώτηση εάν αναφέρεται σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, απάντησε ότι διατυπώνει τα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Σχετικές ειδήσεις