ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Το θέμα των Σκοπίων δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής

Ρήγας: Το θέμα των Σκοπίων δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι γνωστή και έχει παραμείνει σταθερή εδώ και χρόνια, δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας.

«Θα έπρεπε να ξέρουμε ποια ακριβώς είναι και η θέση της ΝΔ επί του θέματος» είπε τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα εθνικό θέμα και δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής».

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι είχε ως στόχο να μην δημιουργηθεί πόλωση σε αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα που πρέπει να λυθεί και επικρότησε τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος δείχνει εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και αναγνωρίζει πως τα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να γίνονται θέμα συλλαλητηρίου.

«Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει μόνο την ευθύνη της ανάταξης της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά και την ευθύνη αποτελεσματικότερης άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Ερωτηθείς, για τις διαφωνίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, υποστήριξε πως «οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούν σε όλα» και πως «η βάση της συνεργασίας μας με του ΑΝΕΛ οριοθετείται σε συγκεκριμένους στόχους».

Συζητώντας για την πορεία της οικονομίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε, ότι η οικονομία της χώρας ήταν προβληματική πολύ πριν το πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επί εποχής Σημίτη ρωτούσαμε μέσα στη Βουλή πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη 4% και το χρέος της χώρας να ανεβαίνει. Φυσικά το ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ».

Ο κ. Ρήγας παραδέχτηκε τις δυσκολίες που έφερε στη χώρα η μνημονιακή περίοδος των τελευταίων ετών, αλλά επεσήμανε, πως έχουν πλέον θεσπιστεί μια σειρά μέτρων, που αντιμετωπίζουν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, στηρίζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχε πληγεί από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποτυπώνουν τον διαφορετικό προσανατολισμό μιας αριστερής κυβέρνησης και διαμορφώνουν την προοπτική για έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις