ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Μπορεί να επιτευχθεί λύση στην ονομασία

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Μπορεί να επιτευχθεί λύση στην ονομασία

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων, εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

«Ο δικός μας χώρος έχει μια διαχρονική συνέπεια προσέγγισης και πορείας πάνω στο θέμα. Και από τότε που είχε την πολυτέλεια της 'ανευθυνότητας' ως μικρής δύναμης και τώρα που έχει βρεθεί σε κυβερνητική θέση.

Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά φαίνεται να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα που ανοίγει μπροστά μας μια ευκαιρία επίλυσης. Αν αυτό συνδυαστεί με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας δίνει μεγάλο αβαντάζ στη χώρα, καθώς επιβεβαιώνει το ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όχι με έναν ηγεμονικό τρόπο αλλά με έναν τρόπο ισότιμο και αμοιβαίου οφέλους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ωστόσο επισημαίνει τον κίνδυνο ότι μπορεί «να σπαταλήσουμε ως χώρα αυτή την ευκαιρία για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας. Η Νέα Δημοκρατία για λόγους μεγάλων εσωτερικών αγκυλώσεων και αντιφάσεων. Μικρότερες πολιτικές δυνάμεις διότι έτσι αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση».

Για τη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως «αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ορισμένα πράγματα, εμείς -με δεδομένο ότι θα έχουμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- ως προς το πού θέλουμε να πάει η χώρα. Ποια στοιχεία μνημονιακής αντίληψης πρέπει να ξεφορτωθούμε».

Επίσης επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ευθέως το θέμα του επανασχεδιασμού των δεσμεύσεων σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα και ακολούθως το θέμα του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις