ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Προβάδισμα της ΝΔ στην εκλογική επιρροή

Public Issue: Προβάδισμα της ΝΔ στην εκλογική επιρροή

Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής μειώνεται πλην όμως παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της τάξεως του 15,5%.

eklogiki epirroi 1

Ωστόσο, εντυπωσιακή είναι η μείωση που παρατηρείται στο προβάδισμα της ΝΔ, το τελευταίο εξάμηνο του 2017: από 24% τον Οκτώβριο του 2016 και 22% τον Οκτώβριο του 2017, έχει περιοριστεί σήμερα σε 15,5% .

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ανάκαμψη του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της Public Issue για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής. Έτσι σύμφωνα με τo βαρόμετρο, η ΝΔ αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, ενώ η επόμενη Βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από την τρέχουσα.

Με βάση την εκτίμηση, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, μόνον πέντε κόμματα: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Σημαντικές πιθανότητες διατηρούν η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ.

edres1

Από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, προκύπτει ότι το Κίνημα Αλλαγής, είναι το επικρατέστερο κόμμα για την τρίτη θέση στον εκλογικό ανταγωνισμό.

Σχετικές ειδήσεις