ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για Καμμένο: Οφείλει να συμπαραταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης

Σκουρλέτης για Καμμένο: Οφείλει να συμπαραταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης

Μήνυμα στον Πάνο Καμμένο στέλνει ο Πάνος Σκουρλέτης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, υποστηρίζοντας πως πρέπει να… ευθυγραμμιστεί με τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Ως υπουργός, παρά τις διαφωνίες του, οφείλει να συμπαραταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό», είπε ο ΥΠΕΣ στον Realfm και κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Σγουρίδη, ότι δεν μπορεί να μείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν ψηφιστεί λύση με τον όρο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε ότι «προφανώς δεν είναι κάτι το οποίο μας αφήνει αδιάφορους ή μας χαροποιεί, ότι ο μικρός εταίρος στην κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Εκείνο το οποίο πρέπει να κοιτάμε είναι και η ένταση που διατυπώνεται αυτή η διαφοροποίηση. Διαφορετικά τα λέει ο κ. Δημήτρης Καμμένος και διαφορετικά εκφράζεται, επισήμως, το κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν είναι το ίδιο πράγμα».

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδη, ότι ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να μείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν ψηφιστεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», ο υπουργός Εσωτερικών είπε:

«Το άκουσα και εγώ και νομίζω ότι είναι μία σοβαρή τοποθέτηση. Βεβαίως, αυτό τελικώς πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος διότι προφανώς ως υπουργός της κυβέρνησης, έχουμε την υποχρέωση, τελικώς, πέρα από τη διαφοροποίηση που έχει, να συμπαραταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις