ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο Αθήνα - Γεννηματά: Η κυβέρνηση διχάζει τον λαό για το Σκοπιανό

Συλλαλητήριο Αθήνα - Γεννηματά: Η κυβέρνηση διχάζει τον λαό για το Σκοπιανό

Συλλαλητήριο Αθήνα | Ειδήσεις: Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε τη Δευτέρα (05/02), με γραπτή δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Όπως τονίζει η κυρία Γεννηματά, «η κυβέρνηση, με τη διγλωσσία και τις άστοχες εν κρυπτώ διαπραγματευτικές κινήσεις, υπονόμευσε την αναγκαία πολιτική συναίνεση, παραβλέπει το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας, ακολουθώντας έναν δρόμο που οδηγεί στη σαλαμοποίηση της “λύσης”».

Η ίδια σημείωσε πως «στο εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, διχάζουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό».

«Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικασμένη σε αποτυχία η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο της Αθήνας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Σεβόμαστε και ακούμε τις γνήσιες εκφράσεις πατριωτισμού και τις ευαισθησίες των Ελλήνων».

Παράλληλα, εκτίμησε πως για το Σκοπιανό «επιβάλλεται συνολική λύση – πακέτο, σε ενιαία συνθήκη, με σύνθετη ονομασία και νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις για τα θέματα αλυτρωτισμού και παραχάραξης της Ιστορίας».

«Οποιαδήποτε άλλη φόρμουλα λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός της για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, «ώστε διαμορφωθεί εθνική γραμμή», ενώ τόνισε πως οι προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς πρέπει να απορριφθούν, επειδή δεν συνιστούν βάση για συνολική λύση.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Σκοπιανό

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τη Φώφη Γεννηματά

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με το συλλαλητήριο της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις