ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Πάτρα: «Δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις φαρμακοβιομηχανίες»

Τσίπρας από Πάτρα: «Δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις φαρμακοβιομηχανίες»

Με φόντο την υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε χθες 6/02/2018 την εταιρεία CBL (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών) στο πλαίσιο του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου - Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, υπενθύμισε πως οι φαρμακοβιομηχανίες είναι από τις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρείες της Ελλάδας.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΞΗΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έδειξε εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία της επιχείρησης αυτής όπου και ξεναγήθηκε, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, τον βουλευτή Ανδρέα Ριζούλη, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα, κ.α.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ερευνητές της εταιρείας CBL για τις προοπτικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους πιο δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που καινοτομούν, παράγουν πλούτο και έχουν αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, μία άρτια εκπαιδευμένη νέα γενιά, η οποία όμως βρέθηκε στο έρεβος της κρίσης και πολλοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

«Το τέλος της κρίσης, θα σηματοδοτηθεί από την ιδιαίτερα σημαντική έξοδο από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους και συνομίλησε αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους. «Επέλεξα να σας συναντήσω και να επισκεφτώ τη συγκεκριμένη επιχείρηση γιατί είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός βιομηχανίας και έρευνας, παραγωγής και νέας γνώσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση αφήνει την αυτονομία στη γνώση και την ερευνητική διαδικασία: «Πιστεύω βαθιά πως κάθε ευρώ που δαπανάμε για την έρευνα επιστρέφεται στο διπλάσιο, ειδικά όταν η έρευνα βοηθά την παραγωγή».

«Παρότι μέρα που είναι σήμερα μπορεί να μας παρεξηγήσουν (εννοώντας ότι επέλεξε να επισκεφτεί μια φαρμακευτική εταιρεία την ώρα που συζητείται η Novartis) ωστόσο δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις πολυεθνικές και τις φαρμακευτικές εταιρείες», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις