ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες - Άδωνις: Τους «έκαψε» ο Παύλος

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες - Άδωνις: Τους «έκαψε» ο Παύλος

Υπόθεση Novartis -Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη (06/02/2018) στη Βουλή -Οι σημερινές αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη και η σκληρή απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Στην αποκάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τους οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο για την υπόθεση Novartis ήταν στελέχη της εταιρείας προχώρησε σήμερα, Τετάρτη (07/02/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ''κελαηδούν'' και να ''δίνουν''» αποκάλυψε ο κ. Πολάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πρόκειται για στελέχη, τα οποία έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και τώρα, μετά από πιέσεις που δέχθηκαν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «άρχισαν να κελαηδούν».

«Είμαι ενημερωμένος» παραδέχθηκε ο κ. Πολάκης, αποδίδοντας όμως την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι... γιατρός και τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.

Άδωνις σε Πολάκη: Μόλις «έκαψες» τους προστατευόμενους μάρτυρες

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας εξαπέλυσε μετά τις αποκαλύψεις του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι ''προστατευόμενοι'' μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος» έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης ως απάντηση στον Παύλο Πολάκη.

Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιεχόμενο της δικογραφίας υπάρχουν αλλοιωμένα τα στοιχεία ταυτότητας των τριών προστατευόμενων μαρτύρων. Tα «ψευδώνυμα» που χρησιμοποιούνται για τους δύο εξ αυτών είναι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι καταθέσεις τους άρχισαν να δίνονται τον περασμένο Νοέμβριο, με την τελευταία να δίνεται την ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν με «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων δύο πρώην πρωθυπουργούς, οκτώ πρώην υπουργούς και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Σημειώνεται ότι για το περιεχόμενο της δικογραφίας ενημερώθηκαν τόσο τα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων αναφέρονται όσο και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Μίζες 50 εκατ. ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα

Αστρονομικές μίζες που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών που έφθασε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Συνολικά, οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι και, σύμφωνα με τους βασικούς και προστατευόμενους μάρτυρες, τα 40 εκατ. ευρώ από το σύνολο της μίζας, φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, συνολικά στην υπόθεση των μιζών εμπλέκονται 30 άτομα, τα οποία εκτός των πολιτικών προσώπων είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Σχετικές ειδήσεις