ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis - Τζανακόπουλος: Προανακριτική Επιτροπή θα προτείνει ο πρωθυπουργός

Υπόθεση Novartis - Τζανακόπουλος: Προανακριτική Επιτροπή θα προτείνει ο πρωθυπουργός

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, θα προτείνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (12/02/2018).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε τη βούληση του πρωθυπουργού, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Παρασκευή (09/02/2018). Η Προανακριτική Επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της.

«Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάλεσε δε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει «άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της». Μάλιστα, έκανε λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων και των εισαγγελικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τελώντας σε προφανή πολιτικό πανικό».

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το διεθνώς προστατευόμενο καθεστώς ως καθεστώς κουκουλοφόρων «δεν προσβάλλει την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ελληνική Δικαιοσύνη και τη διεθνή νομιμότητα ενώ τελικά καταλήγει να εξευτελίζει αυτούς οι οποίοι επιλέγουν ακριβώς αυτήν την υπερασπιστική γραμμή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα περί πολιτικής σκευωρίας από μεριάς της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είναι πράγματι ένας ηγέτης διεθνούς κύρους, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και πλανητάρχης. Μου φαίνεται περίεργο που ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έχει τέτοιες δυνατότητες, να στήσει μια σκευωρία που περιλαμβάνει το FBI, το αμερικανικό υπουργείo Δικαιοσύνης, προστατευόμενους μάρτυρες κτλ. Είναι το λιγότερο γελοίο». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει εάν ευθέως κατηγορεί δικαστικούς λειτουργούς ότι ενεργούν στη βάση εντολών της κυβέρνησης. «Πρέπει να ονοματίσει ποιοι είναι οι δικαστικοί, οι οποίοι σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση έχουν στήσει τη σκευωρία» είπε και τέλος, κάλεσε και τις ενώσεις των δικαστικών να τοποθετηθούν για το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις